Indehaver af stort VVS-firma i Bjerringbro bakker op om Lionsfestival med underskudsgaranti på 350.000 kroner.

Jeg er ikke Lions-mand, jeg er bare flink

René Lang, der er formand for udvalget, der står bag Lions-festivalen, er ekstremt glad for, at Michael Winther, der ejer VVS-firmaet Ulrik Winther A/S, har sagt ja til at hjælpe festivalen i gang med en underskudsgaranti. Foto: Christine Krüger Hansen

Bjerringbro: - Jeg gør det, fordi det er en rigtig god idé, og nej, jeg er ikke Lions-mand, jeg er bare flink, siger en leende Michael Winther, indehaver af VVS firmaet i Bjerringbro, da han bliver spurgt om, hvorfor han har valgt at støtte Lions Festivalen med en underskudsgaranti på 350.000 kroner.

For et par uger siden kunne Lions Bjerringbro fortælle, at en lokal erhvervsmand havde meddelt klubben, at han godt ville give en underskudsgaranti, som kunne udbetales med det samme, for at sikre, at Lions Bjerringbro kunne sætte et program sammen til den kommende festival og dermed også skyde billetsalget i gang.

På det tidspunkt ville Lions ikke oplyse navn på den velgører, der stod klar med det store checkhæfte, men nu bekendtgøres det, at det er Michael Winther og hans firma, der støtter op om festivalen, der løber af stablen den 11. juni.

Allerede da Lions i starten af februar indkaldte til et møde, hvor klubben bad om økonomisk opbakning til festivalen, mødte Michael Winther op og gav udtryk for sin interesse.

- Jeg synes, det er langt bedre, at Lions Bjerringbro lægger kræfter i en én-dags festival frem for et hestemarked, der er forældet, og så synes jeg samtidig, at der er opstået et vakuum i Bjerringbro, efter at fyrværkerifestivalen flyttede til Viborg, siger Michael Winther.

Han var dog, ligesom René Lang, der er udvalgsformand hos Lions Bjerringbro, noget bekymret for tidsfaktoren.

- Jeg kunne jo godt se, at hvis der gik flere måneder, før Lions fik fundet de penge, der skulle til for at booke musikere og kunstnere til festivalen, ville det være svært at nå, siger Michael Winther, der altså kort tid efter mødet den 1. februar meldte sig på banen med de 350.000 kroner.

Michael Winther synes, der mangler en festival i Bjerringbro, efter at fyrværkerifestivalen flyttede til Viborg. Foto: Christine Krüger Hansen2/2
Pengene er givet som en underskudsgaranti, men lå også klar til at blive udbetalt, hvis Lions skulle få brug for at betale kunstnere på forhånd, men indtil videre ligger de bare og venter som et andet rentefrit lån.

Billigere scene
- Det har vist sig, at bookingbureauerne er blevet noget nemmere at tale med, når de kan se, at vi er gode for pengene og kan stå inde for en aftale, fortæller René Lang, der til trods for en enkelt kunstner har fået styr på hele programmet.

Også scenen er blevet lejet, og der er kommet en bedre og billigere aftale på plads end først, hvilket betyder, at der er ekstra penge til musik.

- Lige nu arbejder vi på at at få fat i et hovednavn nummer to - for vi vil godt lige give festivalen en ekstra skrue og deltagerne endnu mere at gå efter, siger René Lang, der oplyser, at billetsalget går i gang onsdag den 23. februar.

At Michael Winther selv deltager som gæst ved festivalen er nærmest givet på forhånd, men derudover afviser han, at han eller virksomheden får noget særligt ud af at hjælpe til med underskudsgarantien.

- Jeg er bare glad for at kunne hjælpe, og så synes jeg ikke, at det kan passe, at Bjerringbro ikke kan mønstre en festival - især når der er så mange andre byer omkring os, der kan. Så det vil jeg godt hjælpe Lions med at slå i gang, siger Michael Winther, hvis hjælp faktisk ikke stopper ved de 350.000 kroner.

Han har nemlig også indkaldt til et møde med en række erhvervsfolk, som han til dagligt arbejder sammen med med henblik på at få dem til også at støtte festivalen.

Lige nu arbejder vi på at at få fat i et hovednavn nummer to - for vi vil godt lige give festivalen en ekstra skrue, og deltagerne endnu mere at gå efter

RENÉ LANG, UDVALGSFORMAND HOS LIONS BJERRINGBRO - TOVHOLDER PÅ LIONS-FESTIVAL
- Og det er der, hvor netværk bare betyder rigtig meget, siger René Lang og fortsætter:

- Selvom vi i Lions kender rigtig mange, så er det dejligt, at andre også vil træde til og bruge deres netværk til at få løbet denne festival ordentlig i gang.